Готвенето Су-вид ще става все по-популярно. Но какво всъщност е Sous vide? Краткият отговор е: метод за приготвяне на храна чрез вакуумиране на продуктите и запарването им до перфектната температура. Тази технология се използва в най-елитните ресторанти и придава несравнима текстура на храната, като в същото време я предпазва от пресготване.
Този метод за готвене става все по-популярен и фурната SteamPro на AEG ви позволява да приготвяте ястия с професионална прецизност вкъщи. А най-хубавото е, че витамините, хранителните вещества и цветовете на продуктите са запазени.
Фурната SteamPro
С фурната SteamPro и функцията за су-вид можете да постигнете резултати, непостижими със стандартна фурна. Вакуумното запечатване забавя оксидацията, запазвайки по тови начин всички вкусови качества.
Може да настройвате желаната температура с прецизност до половин градус, гарантирайки отлични резултати при всяко готвене. Су-вид е модерна и професионална техника, но с AEG тя вече е по-достъпна от всякога.
Sous-vide Turbot and 63°C Egg Yolk
Serves 4 people
Instructions
- Gently crack open and separate the eggs.
- Place the yolks carefully into a vacuum cooking bag.
- Add the oil and season with salt and seal the bag.
- Add water to the container
- Select the sous-vide function in the AEG SteamPro and set the temperature to 63°C on full steam and add water to the steam container.
- Place the bag in the oven and cook for 45 minutes.
- Remove the yolks when they’re cooked to satisfaction and arrange on plates with the turbot, when it is done.
Sous-vide Turbot
Ingredients
Turbot filets (120-150 g each)
½ lemon, cut into slices
2 summer onions, sliced into halves
1 bayleaf
2 tablespoons of olive oil
25 grams of butter
salt and pepper
Instructions
- Season the turbot filets with salt and pepper.
- Put the filets into sous vide cooking bags along with all the other ingredients and vacuum seal.
- Set the AEG SteamPro oven to the program Sous-vide and choose recipe Fish Filets, Thin Filets.
- Add water to the steam container. Place the vacuum-sealed bags into the oven and cook based on the program.
- While the turbot is cooking prepare the garnish.
- When the turbot filets are cooked to your satisfaction, remove them from the oven, plate and serve with the egg yolk and garnish.
Garnish
Ingredients
Edible flowers such as borage
400g green asparagus
Dill leaves
Instructions
- Shred and sprinkle the edible flowers atop the turbot.
- Shave the asparagus into fine ribbons and garnish the dish.
- Pick the dill leaves from the stems and spread sparingly.