Дойде ли времето на растителните протеини? Ако погледнем социалните медии и резултатите от онлайн търенията - отговорът е да. Все повече хора търсят здравословни заместители на месото, които не правят компромис с вкуса или текстурата. 

Днешните производители на месни заместители не искат просто да създадат алтернативи на месото, те искат изцяло да го заменят с други продукти. Ако търсите по-естествен подход, вече има и нови и вълнуващи начини за извличане на протеин от растения. Например индийското хлебно дърво (Джакфрут): този плод от семейство смокини е перфектният заместител на крехкото свинско на конци (pulled pork).

Фурната SteamPro

Всяко ястие трябва да бъде незабравимо изживяване. Тази мисъл ни вдъхнови да създадем фурната SteamPro. Тя разполага с 3 режима на готвене – с топлина, с пара и комбинация от двете. В комбинирания режим фурната сама изчислява колко точно топлина и пара са нужни за приготвяне на ястието. Резултатът е златиста и хрупкава повърхност и сочна и мека сърцевина на печивата.

Без значение дали запичате или гриловате месо, печете хляб, приготвяте деликатни десерти или използвате функцията Су-вид, която осигуряване на професионалните ресторанти по цял свят – можете да бъдете уверени, че ястията ви ще бъдат издигнати на ново, по-високо ниво.

 

Научете повече за фурната SteamPro

Бао хлебчета

Продукти

1½ чаени лъжички захар
1 чаена лъжичка мая
50 мл. мляко
1 супена лъжица рапично олио
1 супена лъжица оцет 
200 мл. вода
525 гр. брашно
1 супена лъжица хлебна сода
2 супени лъжици рапично олио за глазиране

Инструкции за приготвяне

-Смесете маята със захарта, млякото, олиото и оцета. Прибавете водата и брашното и разбъркайте в блендер за 7 минути. 
- Оставете тестото да втаса за около 2 часа.
- Извадете тестото и размесете върху набрашнена повърхност.
- Поръсете с хлебна сода и размесете отново.
- Оформете тестото на топка и разделете на 18 равни части. Оформете всяка част от тестото на малка топка.
- Внимателно разточете всяка топка така, че да се получи тестено кръгче с около 5 мм дебелина. Намажете всяко кръгче с малко олио.
- Нарежете лист хартия за печене на 18 парчета с еднакъв размер. Оформете всяко тестено кръгче като го сгънете въхру хартията така, че да придобие формата на тако.
- Поставете в тава за гответе на пара върху хартия за печене и покрийте с кърпа. Оставете да втасат около 1 час.
- Поставете тавата с хлебчетата във фурната SteamPro на функция Full Steam и гответе около 8 минути. 

Запарен и глазиран джакфрут

Продукти

Джакфрут (индийско хлебно дърво)
Зелен лук
Моркови

За глазирането
1 супена лъжица ситно настърган чесън
1 супена лъжица ситно настърган джинджифил
1 супена лъжица рапично олио
2 супени лъжици сусамово олио
2 супени лъжици Goujuang (корейска чили паста)
2 супени лъжици of тъмна мускатова захар

2 супени лъжици соев сос

2 супени лъжици оцет

Инструкции за приготвяне

- Настройте фурната SteamPro на функция Full Steam на 90°C.
- Поставете извадените парчета от вътрешността на джакфрута в тава за печене и запарете за около 10 минути. 
- Сипете 1 супена лъжица рапично олио в тиган за сос на ниска температура. 
- Внимателно запържете чесънът и джинджифила в тигана за сос.
- Добавете и останалите съставки за глазирането и варете за около 5 минути.
- Настройте фурната SteamPro на 210°C и програмата True Fan Cooking.
- Намажете запарените парчета джакфрут със соса за глазиране и запечете във фурната за около 15 мин.
- Поставете глазирания джакфрут, нарязания зелен лук и настърган морков в бао хлебчетата. 

Индукционен плот MaxiSense Pure

Представете си лъскав лист от чисто абаносово стъкло, който се слива безпроблемно с работния ви плот. Зоните за готвене и тъчскрийн контролите са невидими, когато не им вдъхнете живот с докосването си. Индукционният плот MaxiSense Pure на AEG комбинира изискания дизайн с отзивчиви функции, трансформирайки кухнята ви и превръщайки готвенето в истинско удоволствие.