Сезонните плодове и зеленчуци са вкусни, но запазването им свежи може да бъде предизвикателство
Как да запазим аспержите свежи
Избягвайте да оставяте аспержите да изсъхнат. Дръжте гумената лента на китката и отрежете около 1 инч от краищата. Поставете аспержите в чаша, съдържаща инч или два вода и покрийте свободно с найлонов плик. Те ще останат свежи до 7 дни.
Как да запазим авокадото свежо
Авокадото се държи много добре в хладилника, тъй като охлаждането спира процеса на зреене. Оставете авокадото да узрее на плота и след това използвайте хладилника, за да запазите зрялостта. Бързам? Поставете авокадото в хартиена торбичка, за да ускорите зреенето.
Как да запазим броколите свежи
Броколи е култура за студено време и се нуждае от високи нива на влажност, така че най-добре се съхранява в чекмеджето за зеленчуци на вашия хладилник, като влажността е висока. Не съхранявайте с плодове, тъй като броколи се разваля от произвеждания от тях етилен газ.
Как да запазим салата свежа
Салата също е най-добре да се съхранява в чекмеджето за зеленчуци на вашия хладилник с висока степен на влажност - това важи за всички листни зелени. Ако нямате контрол на влажността - измийте марулята, увийте я в хартиени кърпи и запечатайте в съд.
Как да използвате контролите за влажност
Объркани сте за контрола на влажността в чекмеджето за зеленчуци? Съществува обикновено правило. Нещата, които изгниват, се нуждаят от настройка с ниска влажност, докато нещата, които увяхват, изискват висока влажност. Дръжте плодовете отделно, тъй като те често развалят зеленчуците, като произвеждат газ от етилен.