Проблем | Причина и решение | |
---|---|---|
Загорелите замърсявания се премахват трудно | Захарни субстанции, загорели в емайла.
| |
Ярка/ празна повърхност на котлона | Котлоните се замърсяват по време на употреба.
| |
Ръжда | Храната често кипва. Ако котлоните се замърсяват често поради изкипяване на храна и не бъдат незабавно почиствани след приключване на готвенето, останалата влага постепенно ще доведе до корозията на котлона. За да избегнете изкипяване, използвайте по-малко вода по време на варене. Гответе картофи и други зеленчуци в 1–3 л. вода. Количеството вода зависи от размера на зоната за готвене.
Сипете водата между зеленчуците в тенджерата. Поставете непропусклив капак върху тенджерата. Включете зоната за готвене на най-висока степен. Наглеждайте тенджерата. Този начин на готвене пести както енергия, така и вода.
Котлоните са влажни. Ако котлоните не бъдат загрети след почистване, влагата от почистването ще доведе до корозия на котлоните. Никога не поставяйте капаци за котлони, преди те да са изсъхнали напълно.
Котлоните не са предпазвани срещу корозия редовно. Котлоните са изработени от чугун. С течение на времето котлоните могат да корозират, ако не бъдат регулярно защитавани от корозия. Защитавайте котлоните от корозия по следния начин:
| |
Капакът | Влага или остатъци от почистващ препарат. Стъклокерамичният плот е намокрен по време на загряване и/или върху котлоните има остатъци от почистващ препарат. След почистването на стъклокерамичния плот първо го забършете с влажна кърпа, за да отстраните остатъците от почистващия препарат. След това го забършете със суха кърпа. Важно е котлонът да е сух при включването му. | |
Сребристи следи | Пренос на алуминий от съдовете за готвене. Възможно е да се случи както с алуминиеви съдове за готвене, така и със стоманени съдове за готвене с дъно тип сандвич. Върху стъкления плот се появяват белези / петна. За да отстраните белезите / петната, действайте по следния начин:
|