По време на печене на пода на кухнята попада вода

Последно актуализиран 17.3.2020 г. 8:30

Причина: използване на твърде много вода при готвене на малко парче месо в голяма тава. Водата се изпарява твърде бързо и парчето се изсушава при печене.

Използвайте малка тава за печене или подходящ за фурна съд, който съответства на размера на печеното.

Или поставете печеното на решетката и поставете съд със същия размер в тавата под печеното за събиране на соковете.

По желание: Добавете малко вода, не повече от 200 - 400 ml. Не добавяйте повече вода по време на печене.

Използването на горещ въздух по време на печене предизвиква по-голямо изпаряване.

Циркулиращият горещ въздух създава повече пара във вътрешността на фурната. При използване на горещ въздух за готвене продуктите също така се изсушават повече.

При приготвяне на ястия, които отделят голямо количество влага, използвайте топлината от горния и долния нагревател.