Как да намалим хранителните отпадъци

Последно актуализиран 5.6.2020 г. 10:20

Знаете ли, че изхвърляме 1/3 от цялата храна, която купуваме?

Ами ако е възможно да превърнете отпадъците в нещо вкусно?



Можем ли да избегнем хранителните отпадъци?

Нашите отпадъци могат да бъдат разделени на три категории: такива, които можем да избегнем, неизбежни и такива, които евентуално можем да избегнем.


Намаляване на хранителните отпадъци

61% от отпадъците могат да бъдат избегнати - храна, която би могла да се яде, ако се организираме по-добре.

19% са неизбежни - неща като чаени торбички или пилешки кости.


Рецепти за намаляване на хранителните отпадъци

20% са класифицирани като такива, които е възможно да избегнем. Това включва картофени кожи, стебла от броколи и т.н.

Те могат да се консумират и хапват, ако са правилно приготвени.