Знаете ли, че изхвърляме 1/3 от цялата храна, която купуваме?
Ами ако е възможно да превърнете отпадъците в нещо вкусно?
Можем ли да избегнем хранителните отпадъци?
Нашите отпадъци могат да бъдат разделени на три категории: такива, които можем да избегнем, неизбежни и такива, които евентуално можем да избегнем.
Намаляване на хранителните отпадъци
61% от отпадъците могат да бъдат избегнати - храна, която би могла да се яде, ако се организираме по-добре.
19% са неизбежни - неща като чаени торбички или пилешки кости.
Рецепти за намаляване на хранителните отпадъци
20% са класифицирани като такива, които е възможно да избегнем. Това включва картофени кожи, стебла от броколи и т.н.
Те могат да се консумират и хапват, ако са правилно приготвени.