Парата ще претопли храната, без да я изсушава, така че ястието приготвено вчера ще има същия вкус, като прясно приготвено. Поддържайте лесно здравословен и по-устойчив начин на живот с Вашата парова фурна AEG, като намалите хранителните отпадъци. Паровите фурни AEG разполагат с настройката за регенериране на пара, програма, създадена специално за тази цел.
Какво представлява настройката Steam Regenerating и защо да я използвате?
Настройката за регенериране на пара е функция за готвене на пара, оптимизирана за претопляне на ястия. Парата предотвратява изсъхването на повърхността, докато топлината се разпределя равномерно, за да върне свежия вид и аромат на храната.
Може да претопляте както една порция храна, така и няколко чинии едновременно, като ги поставите на различни нива във фурната.
Как да претоплите храната с настройката за регенериране на пара?
1. Изберете НАСТРОЙКИ > СПЕЦИАЛНИ > РЕГЕНЕРИРАНЕ НА ПАРА.
2. Поставете храната във фурната (препоръка: Рафт позиция 2).
3. Задайте продължителността на претопляне на ястието. Различните храни отнемат различно време, за да бъдат претоплени и готови за консумация. Например, претоплянето на домашни птици и месо ще отнеме повече време от зеленчуците.
Съвети
- Използвайте правилното време за претопляне въз основа на храната, която готвите, за да можете винаги да се наслаждавате на свежа храна и страхотен вкус.
- Можете да претоплите цялото ястие на пара, но работи най-добре, когато храната е разпределена на по-малки порции. Например, вместо да слагате цяло пиле във фурната – разрежете го на парчета.
- Парата работи особено добре за ястия като киш и лазаня. Добавената влага предотвратява изсушаването, което обикновено е резултат от алтернативен метод за претопляне.
За повече информация относно вашия модел фурна проверете ръководството за употреба от тук.
Сега, след като научихте всичко, което трябва да знаете за претоплянето на храна на пара, може да искате да научите повече за готвенето на пара.