Миди с фенел
МИДИ С ФЕНЕЛ
Впечатляващо и бързо вечерно ястие с невероятен вкус и аромат.
Съставки
500 гр. миди, без черупките (без хайвер), 1 ч. л. семена от фенел, 1 с. л. лимоново олио или плодов зехтин, 1 почистен от восък лимон, морска сол
Начин на приготвяне
4 порции
1. Смелете фино семената на фенела с хаванче с чукало. Измийте лимона и настържете кората.
2. Смесете семената и кората с олиото и вакуумирайте в пликче заедно с мидите. Уверете се, че мидите са положени хоризонтално една до друга и в равномерен слой.
3. Поставете пликчето на ниво 3 на програмата SousVide и гответе на 60°C за 10 минути.
Сервиране
Изцедете лимона и поръсете готовите миди със сока му и малко морска сол.