Гответе с AEG

Гответе с AEG

Пудинг със сушени плодове и крем англез

Вижте как да изпълните тази сладка Коледна рецепта, с която да зарадвате цялото семейство!

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Разбийте яйцата и захарта

В голяма купа сложете мекото масло и захарта и разбийте добре. Добавете яйцата и разбийте отново.

Стъпка 2: Добавете сухите съставки

Сложете брашното, бакпулвера, подправките и галетата и разбийте отново.

Стъпка 3: Обелете и нарежете ябълката на кубчета

Обелете ябълката, нарежете я на кубчета и я сложете в сместа заедно с портокаловата кора, портокаловия сок и едро нарязаните бадеми.

Стъпка 4: Сложете останалите продукти

Сложете сушените плодове, налейте алкохола и разбъркайте с шпатула, докато всички продукти се смесят добре.

Стъпка 5: Разпределете сместа във формичите

Намаслете 4 купички за крем карамел и разпределете сместа в тях, като притискате добре.

Стъпка 6: Гответе 2 часа с висока влажност

Сложете в тавичка и поставете във фурната на ниво 2. Изберете функция "Готвене с висока влажност". Задайте температура 100 градуса и време за готвене 2 часа.

Стъпка 7: Пригответе соса

В голяма купа сложете яйцата и захарта и разбийте. Налейте млякото и сметаната и семенцата ванилия. Разбийте добре и прецедете сместа. Налейте в 2 торбички за вакумиране и запечатайте.

Стъпка 8: Гответе 20 минути с функция SousVide

Сложете пликовете във фурната на ниво 3, изберете функция "SousVide". Задайте температура 85 градуса у време за готвене 20 минути.

Стъпка 9: Готовите пудинги охладете до стайна температура

Извадете пудингите от фурната и оставете да се охладят. Внимателно извадете от формите и поставете върху решетка. Оставете да се охладят напълно.

Стъпка 10: Сервирайте пудинга с охладеният крем

Поднесете пудингите с охладеният крем и френско грозде.

Продукти

 

• Масло - 125 г

 Портокал - 1 брой

 Ябълка - 1 брой

 Захар Мусковадо - 170 г

 Брашно - 40 г

 Яйца - 2 броя

 Индийско орехче - 1 щипка

 Канела на прах - 1/4 ч.л.

 Бакпулвер - 1/4 ч.л.

 Галета - 100 г

 Жълти стафиди - 100 г

 Тъмни стафиди - 100 г

 Сушено френско грозде - 100 г

 Кора и сок - 1 портокал

 Нарязани бадеми - 30 г

 Ром - 100 мл

ЗА КРЕМ АНГЛЕЗ:

 Жълтъци - 9 броя

 Пълномаслена сметана - 250 мл

 Прясно мляко - 250 мл

 Захар - 140 г

 Ванилия - 1 шушулка