Гответе с AEG
Пудинг със сушени плодове и крем англез
Вижте как да изпълните тази сладка Коледна рецепта, с която да зарадвате цялото семейство!
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: Разбийте яйцата и захарта
В голяма купа сложете мекото масло и захарта и разбийте добре. Добавете яйцата и разбийте отново.
Стъпка 2: Добавете сухите съставки
Сложете брашното, бакпулвера, подправките и галетата и разбийте отново.
Стъпка 3: Обелете и нарежете ябълката на кубчета
Обелете ябълката, нарежете я на кубчета и я сложете в сместа заедно с портокаловата кора, портокаловия сок и едро нарязаните бадеми.
Стъпка 4: Сложете останалите продукти
Сложете сушените плодове, налейте алкохола и разбъркайте с шпатула, докато всички продукти се смесят добре.
Стъпка 5: Разпределете сместа във формичите
Намаслете 4 купички за крем карамел и разпределете сместа в тях, като притискате добре.
Стъпка 6: Гответе 2 часа с висока влажност
Сложете в тавичка и поставете във фурната на ниво 2. Изберете функция "Готвене с висока влажност". Задайте температура 100 градуса и време за готвене 2 часа.
Стъпка 7: Пригответе соса
В голяма купа сложете яйцата и захарта и разбийте. Налейте млякото и сметаната и семенцата ванилия. Разбийте добре и прецедете сместа. Налейте в 2 торбички за вакумиране и запечатайте.
Стъпка 8: Гответе 20 минути с функция SousVide
Сложете пликовете във фурната на ниво 3, изберете функция "SousVide". Задайте температура 85 градуса у време за готвене 20 минути.
Стъпка 9: Готовите пудинги охладете до стайна температура
Извадете пудингите от фурната и оставете да се охладят. Внимателно извадете от формите и поставете върху решетка. Оставете да се охладят напълно.
Стъпка 10: Сервирайте пудинга с охладеният крем
Поднесете пудингите с охладеният крем и френско грозде.
Продукти
• Масло - 125 г
• Портокал - 1 брой
• Ябълка - 1 брой
• Захар Мусковадо - 170 г
• Брашно - 40 г
• Яйца - 2 броя
• Индийско орехче - 1 щипка
• Канела на прах - 1/4 ч.л.
• Бакпулвер - 1/4 ч.л.
• Галета - 100 г
• Жълти стафиди - 100 г
• Тъмни стафиди - 100 г
• Сушено френско грозде - 100 г
• Кора и сок - 1 портокал
• Нарязани бадеми - 30 г
• Ром - 100 мл
ЗА КРЕМ АНГЛЕЗ:
• Жълтъци - 9 броя
• Пълномаслена сметана - 250 мл
• Прясно мляко - 250 мл
• Захар - 140 г
• Ванилия - 1 шушулка