Гответе с AEG
Панирани жълтъци
Научете как да приготвите тази нестандартна, но много лесна и вкусна рецепта.
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: В тенджера налейте вода, сложете сондата и загрейте водата до 64 градуса.
Стъпка 2: Внимателно пуснете яйцата във водата и настройте таймера на 1 час.
Стъпка 3: Сварените яйца извадете в купа с ледена вода и оставете за 20 минути, докато се охладят напълно.
Стъпка 4: В купа сложете галетата и овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 5: Счупете едно яйце, отделете белтъка, а жълтъка сложете в галетата. По същия начин отделeте всички жълтъци и покрийте с галетата.
Стъпка 6: Приберете в хладилник за 15 минути, за да стегне панировката.
Стъпка 7: Загрейте олиото в дълбок съд, като не препълвате с олио, за да не прелее по време за готвенето.
Стъпка 8: Пържете по 2-3 жълтъка едновременно за около 45-60 секунди. Извадете върху покрита с домакинска хартия чиния.
Стъпка 9: Сервирайте с филийки много тънко нарязан хляб, салата Фелд, чушки и лук.
Продукти
• 8 яйца
• 50 г. галета Панко
• Сол
• Черен пипер
• Олио за пържене
ЗА СЕРВИРАНЕ:
• Хляб
• Салата Фелд
• Сол на люспи Maldon или Fleur de sel
• Нарязани на кубчета жълта и червена чушка
• Ситно нарязан червен лук