Гответе с AEG

Гответе с AEG

Агнешки бургер с пикантен млечен сос

Предложение за още една страхотна рецепта от GoodLife, вдъхновена от уредите AEG.

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Сложете солния блок на AEG върху индукционния плот и загрейте за 15 минути на ниска температура. Увеличете температурата на средна и оставете за още 20 минути, а накрая загрейте за 25 минути на висока температура.

Стъпка 2: Започнете с приготвянето на соса. Към киселото мляко добавете ситно нарязаните билки, нарязания на тънки колелца чесън и сиренето. Добавете лимоновата кора и сок, подправете с черен пипер и малко сол и разбъркайте. Дръжте в хладилник до момента на сервиране.

Стъпка 3: Извадете бургерите за 30 минути на стайна температура.

Стъпка 4: Нарежете измитите картофи на клиновидни парчета и сложете в тава за печене.

Стъпка 5: Полейте с разтопеното масло, посолете, подправете с черен пипер и печете 35-40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато станат златисти.

Стъпка 6: Нарязаните на тънки колелца тиквички овкусете със зехтина и малко сол и изпечете на солния блок за 3-4 минути на страна. Извадете в купичка и оставете настрана.

Стъпка 7: Овкусете бургерите със сол на люспи и черен пипер от двете страни и сложете на солния блок.

Стъпка 8: Гответе по 5-6 минути на страна, в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.

Стъпка 9: Намажете питките с меко масло и ги запечете до златисто на солния блок.

Стъпка 10: С белачка за зеленчуци нарежете краставицата на тънки ленти, а репичките нарежете на тънки пръчици.

Стъпка 11: Върху долната част на питката сложете 1-2 с.л. от млечния сос. Отгоре подредете колелца тиквичка и поставете по едно кюфте.

Стъпка 12: Отгоре сложете 1-2 ленти краставица и малко репички. Гарнирайте с листа прясна мента. Поднесете с печените картофи, поръсени с тънко нарязан чесън.

Продукти

ЗА БУРГЕРИТЕ

• 3 бургер питки

• 3 агнешки бургера по 150 г всеки

• Масло за намазване на питките

• 2-3 репички

 

ЗА МЛЕЧНИЯ СОС

• 200 г гъсто кисело мляко

• Сок и кора от ½ лимон

• 50 г натрошено овче сирене

• Бялата и светло зелена част на 1 стрък пресен чесън

• 2-3 клонки мента

• 2 клонки пресен копър

• Прясно смлян черен пипер

 

• 1 тиквичка

• 1 с.л. зехтин

• Сол и черен пипер на вкус

 

• 400 г дребни картофи

• 2-3 клонки пресен копър

• 1 стрък пресен чесън

• 60 г масло

• Сол и черен пипер на вкус

Солният блок на AEG е от естествена сол от Хималаите и обогатява ястията приготвени на него с естествен аромат. Можете да ползвате като гореща платформа за приготвяне на храна директно на масата, пред вашите гости. Солният блок на AEG може да ползвате както на индукционните плотове, така и във фурните AEG. За загряване на сoлния блок може да ползвате 210 мм зона на индукционния плот или 220 мм обединена зона. Солният блок е подходящ за приготвяне на меса, зеленчуци и морски продукти, които изискват висока температура и се приготвят за сравнително кратко време.