
Гответе с AEG
Агнешки бургер с пикантен млечен сос
Предложение за още една страхотна рецепта от GoodLife, вдъхновена от уредите AEG.
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: Сложете солния блок на AEG върху индукционния плот и загрейте за 15 минути на ниска температура. Увеличете температурата на средна и оставете за още 20 минути, а накрая загрейте за 25 минути на висока температура.
Стъпка 2: Започнете с приготвянето на соса. Към киселото мляко добавете ситно нарязаните билки, нарязания на тънки колелца чесън и сиренето. Добавете лимоновата кора и сок, подправете с черен пипер и малко сол и разбъркайте. Дръжте в хладилник до момента на сервиране.
Стъпка 3: Извадете бургерите за 30 минути на стайна температура.
Стъпка 4: Нарежете измитите картофи на клиновидни парчета и сложете в тава за печене.
Стъпка 5: Полейте с разтопеното масло, посолете, подправете с черен пипер и печете 35-40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато станат златисти.
Стъпка 6: Нарязаните на тънки колелца тиквички овкусете със зехтина и малко сол и изпечете на солния блок за 3-4 минути на страна. Извадете в купичка и оставете настрана.
Стъпка 7: Овкусете бургерите със сол на люспи и черен пипер от двете страни и сложете на солния блок.
Стъпка 8: Гответе по 5-6 минути на страна, в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.
Стъпка 9: Намажете питките с меко масло и ги запечете до златисто на солния блок.
Стъпка 10: С белачка за зеленчуци нарежете краставицата на тънки ленти, а репичките нарежете на тънки пръчици.
Стъпка 11: Върху долната част на питката сложете 1-2 с.л. от млечния сос. Отгоре подредете колелца тиквичка и поставете по едно кюфте.
Стъпка 12: Отгоре сложете 1-2 ленти краставица и малко репички. Гарнирайте с листа прясна мента. Поднесете с печените картофи, поръсени с тънко нарязан чесън.
Продукти
ЗА БУРГЕРИТЕ
• 3 бургер питки
• 3 агнешки бургера по 150 г всеки
• Масло за намазване на питките
• 2-3 репички
ЗА МЛЕЧНИЯ СОС
• 200 г гъсто кисело мляко
• Сок и кора от ½ лимон
• 50 г натрошено овче сирене
• Бялата и светло зелена част на 1 стрък пресен чесън
• 2-3 клонки мента
• 2 клонки пресен копър
• Прясно смлян черен пипер
• 1 тиквичка
• 1 с.л. зехтин
• Сол и черен пипер на вкус
• 400 г дребни картофи
• 2-3 клонки пресен копър
• 1 стрък пресен чесън
• 60 г масло
• Сол и черен пипер на вкус
Солният блок на AEG е от естествена сол от Хималаите и обогатява ястията приготвени на него с естествен аромат. Можете да ползвате като гореща платформа за приготвяне на храна директно на масата, пред вашите гости. Солният блок на AEG може да ползвате както на индукционните плотове, така и във фурните AEG. За загряване на сoлния блок може да ползвате 210 мм зона на индукционния плот или 220 мм обединена зона. Солният блок е подходящ за приготвяне на меса, зеленчуци и морски продукти, които изискват висока температура и се приготвят за сравнително кратко време.