Гответе с AEG

Гответе с AEG

Фритата с кейл и картофи

Свежа и лесна рецепта от GoodLife, която да ни потопи в аромата и вкуса на домашните ястия

Насоки за приготвяне

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 4-6


Стъпка 1:
Счупете яйцата в купа, сложете сол и черен пипер на вкус и разбийте.

Стъпка 2:
Пуснете фурната, изберете в менюто Помощ при готвене/Гарнитури на фурна/Ястия на фурна/Зеленчуков огретен.

Стъпка 3:
Загрейте тиган на средно силен огън, добавете зехтина и маслото, и сотирайте кейла и пресния лук за 2-3 минути. Добавете нарязаните картофи и пресния джоджен, разбъркайте, гответе около минута и добавете разбитите яйца. Гответе за 2-3 минути, докато по края яйцата стегнат.

Стъпка 4: 
Добавете сиренето гравиера и сложете във фурната.
Гответе 20 минути.

Стъпка 5:
Извадете фритата, поръсете с пресен джоджен и прясно настърган черен пипер.

Ястието може да се консумира веднага или охладено.

Продукти

1 с.л. зехтин

30 г масло

3 стръка нарязан на колелца пресен лук

½ връзка пресен джоджен, нарязан на ситно

150 г сварени картофи, нарязани на филийки

50 г нарязан кейл

8 яйца

½ ч.л. лют пипер

100 г настърганo сирене гравиера или пармезан

сол и черен пипер на вкус