Гответе с AEG

Гответе с AEG

Традиционни чушки бюрек

Свежа и лесна есенна рецепта от GoodLife, която да ни потопи в аромата и вкуса на домашните ястия

Насоки за приготвяне

Време за готвене: 60 минути
Порции: 4-6

Стъпка 1:
Подредете чушките в тава, покрита с хартия за печене и сложете във фурната AEG Steampro 9000.

Стъпка 2:
Изберете функция „Турбо грил“, 200 °C и печете 35-40 минути, като към средата на печенето обърнете чушките.

Стъпка 3:
Извадете чушките, покрийте ги с фолио и ги оставете да изстинат. Обелете ги и почистете семената.

Стъпка 4:
Настържете сиренето на едро ренде и го сложете в купа. Добавете яйцата и магданоза, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. В три чинии сложете брашното, галетата и разбитите яйца за паниране.

Стъпка 5:
Напълнете чушките със сместа с яйцата и сиренето, потопете ги последователно в брашното, яйцата и галетата.

Стъпка 6:
Загрейте олио в тиган. Преди да сложите чушките потопете отново в яйцата.
Пържете по 3 минути от едната страна и две минути от другата, докато се получи хубава златиста коричка.

Извадете върху решетка. Сервирайте със свежа салата.

Продукти

1 кг червени чушки

300 г сирене

2 яйца

3 с.л. нарязан магданоз

сол и черен пипер на вкус

 

За паниране:

60 г брашно

3-4 разбити яйца

100 г галета

 

Олио за пържене