Гответе с AEG
Шоколадов пудинг
Научете как да приготвите този лесен и вкусен десерт.
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: Разтопете шоколада в микровълнова печка или на водна баня, добавете мекото масло и разбъркайте добре.
Стъпка 2: В купа разбийте яйцата и захарта до пухкава светложълта смес и смесете с шоколада и маслото.
Стъпка 3: Добавете пресятото брашно и солта и разбъркайте добре.
Стъпка 4: Намажете с масло 6 метални или огнеупорни купички и ги поръсете с какаото, като го разпределите върху цялата повърхност.
Стъпка 5: Напълнете купичките за печене на 2/3 от обема им.
Стъпка 6: Печете 15 минути на 200 градуса, като сложите формите на ниво 3 и ползвате функция Готвене с пара и изберете Готвене с ниска влажност.
Стъпка 7 Извадете пудингите от фурната, оставете ги да изстинат за няколко минути, след което ги обърнете в чинията за сервиране.
Стъпка 8: Сервирайте ги поръсени обилно с какао, шамфъстък и ягоди, бита сметана или сладолед.
Продукти
• 3 яйца
• 120 г черен шоколад
• 60 г масло
• 120 г захар
• 40 г брашно
• щипка сол
• масло за намазване на формите
• 2 с.л. какао