Гответе с AEG

Гответе с AEG

Брауни с малини

Сладка рецепта с шоколад и вкусни малини от GoodLife, вдъхновена от уредите AEG.

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: В касерола сложете нарязаното на кубчета масло и разтопете на средно силен огън.

Стъпка 2: Добавете 2/3 от шоколада, разбъркайте и свалете съда от котлона. Бъркайте, докато шоколада се разтопи и сместа стане гладка.

Стъпка 3: В голяма купа сложете яйцата, захарта и ваниловият екстракт. Разбийте с миксер за 3-4 минути, докато сместа стане бледожълта.

Стъпка 4: Налейте шоколадовата смес и отново разбийте. Добавете брашното, кардамона, канелата и карамфила и разбийте сместа финално. Сложете отделения шоколад и разбъркайте с шпатула.

Стъпка 5: С меко масло, намаслете дъното на тавичка за печене, покрийте с хартия  за печене намаслете и нея и изсипете сместа за брауни. Разстелете добре и печете 25-30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Сладкишът трябва да бъде мек и влажен – внимавайте да не го препечете.

Стъпка 6: Извадете съда от фурната и оставете да се охлади за 10 минути, а след това прехвърлете върху решетка и охладете напълно.

 

За крема

Стъпка 7: В купа сложете мекото сирене маскарпоне, захарта и ванилията. Разбъркайте добре и приберете в хладилник. Извадете на стайна температура 30 минути преди сервиране.

Стъпка 8: Нарежете браунито на квадрати.

Стъпка 9: В чиния за сервиране сложете 3-4 с.л. от маскарпоне крема и оформете кладенче с лъжица.

Стъпка 10: Поставете парче брауни, няколко малини и мента. Поръсете с шам фъстък и украсете с теменужки.

Продукти

ЗА БРАУНИТО:
• 125 г масло
• 300 г шоколад
• 150 г кафява захар
• 2 ч. л. смлян кардамон
• 1/2 ч. л. смлян карамфил
• ½ ч. л. канела
• 3 яйца
• 60 г брашно
• ¼ ч. л. сол

ЗА КРЕМА С МАСКАРПОНЕ:
• 250 г маскарпоне на стайна температура
• 300 г сирене филаделфия
• 4 с. л. пудра захар
• 1 ч. л. ванилов екстракт

ЗА СЕРВИРАНЕ:
• Малини
• Мента
• Нарязан шамфъстък
• Ядливи цветя (теменужки)
• Поръсваме със сол на люспи