Гответе с AEG
Пиле "Katsu"
Пригответе тази вкусна и здравословна рецепта за цялото семейство.
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: Разрежете пилешките гърди на две по дължина, за да получите тънки котлети и посолете.
Стъпка 2: Вакуумирайте и гответе 1 час на 60 градуса, като ползвате функция су-вид.
Стъпка 3: Охладете в леденостудена вода и подсушете с кухненска хартия.
Стъпка 4: Панирайте последователно в брашно, яйце и галета, които сте овкусили със сол и черен пипер.
Стъпка 5: Загрейте олио в подходящ тиган и пържете пилешкото по 2-3 минути на страна.
Стъпка 6: В блендер сложете продуктите за соса и смесете.
Стъпка 7: Сервирайте с тънко нарязано зеле, сос, резени лимон и пресен лук.
Продукти
• 2-4 броя пилешки гърди
• Сол на вкус
За „Katsu“ соса:
• ¼ чаша кетчуп
• 2 с.л. кафява захар
• 1 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. сос „уорчестър“
• 1 с.л. сос „хойсин“
• 1 с.л. сос „срирача“
За паниране:
• ½ чаша брашно
• 2 големи яйца разбити
• 1 ½ чаша галета „панко“
• Сол на вкус
• Черен пипер на вкус
• Олио за пържене
За гарнитура:
• ¼ зелка
• 4 лимонени резена за сервиране
• Пресен лук