Гответе с AEG
Паста с песто и хрупкави тиквички
Семпла, лесна и много вкусна рецепта с интересни добавки за повече вкус, текстура и свежест от GoodLife, която да ни потопи в аромата и вкуса на домашните ястия
Насоки за приготвяне
Стъпка 1:
Измийте и почистете листата на босилека. Нарежете пармезана на едро и сложете в DELI 4 блендер AEG. Добавете орехите и скилидките чесън и посолете.
Стъпка 2:
Настържете лимоновата кора, прибавете лимоновия сок и листата босилек. Накрая налейте зехтина и затворете.
Стъпка 3:
Пасирайте в началото на функция пулс, а след това пуснете на първа скорост и оставете уреда да работи до получаването на гладко пюре.
Стъпка 4:
С белачка за ивички нарежете тиквичките. В чиния смесете брашното и галетата, посолете и подправете с черен пипер. Сложете тиквичките и разбъркайте, за да полепне панировката.
Стъпка 5:
Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие AEG и изпържете тиквичките за 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави. Извадете в чиния покрита с домакинска хартия и оставете настрана.
Стъпка 6:
Кипнете вода в дълбока тенджера и посолете. Сварете пастата според инструкциите на опаковката и извадете в тигана от пърженето на тиквичките.
Стъпка 7:
Добавете няколко лъжици от пестото, налейте малко от водата от варенето на пастата и разбъркайте добре.
Стъпка 8:
Разпределете пастата в чинии за сервиране и всяка порция гарнирайте с хрупкавите тиквички. Поръсете с прясно настърган пармезан и поднесете веднага.
Продукти
50 г - листа босилек
100 мл - зехтин
30 г - орехови ядки
3-4 скилидки - чесън
45 г - пармезан
1 с.л. - лимонова кора
2-3 с.л. - лимонов сок
сол - на вкус
За тиквичките:
1-2 дребни - тиквички
2 с.л. - брашно
1 с.л. - галета панко
3 с.л. - зехтин
сол и черен пипер - на вкус