Гответе с AEG

Гответе с AEG

Паста с песто и хрупкави тиквички

Семпла, лесна и много вкусна рецепта с интересни добавки за повече вкус, текстура и свежест от GoodLife, която да ни потопи в аромата и вкуса на домашните ястия

Насоки за приготвяне

Стъпка 1:
Измийте и почистете листата на босилека. Нарежете пармезана на едро и сложете в DELI 4 блендер AEG. Добавете орехите и скилидките чесън и посолете.

Стъпка 2:
Настържете лимоновата кора, прибавете лимоновия сок и листата босилек. Накрая налейте зехтина и затворете.  

Стъпка 3:
Пасирайте в началото на функция пулс, а след това пуснете на първа скорост и оставете уреда да работи до получаването на гладко пюре. 

Стъпка 4:
С белачка за ивички нарежете тиквичките. В чиния смесете брашното и галетата, посолете и подправете с черен пипер. Сложете тиквичките и разбъркайте, за да полепне панировката. 

Стъпка 5:
Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие AEG и изпържете тиквичките за 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави. Извадете в чиния покрита с домакинска хартия и оставете настрана. 

Стъпка 6:
Кипнете вода в дълбока тенджера и посолете. Сварете пастата според инструкциите на опаковката и извадете в тигана от пърженето на тиквичките.

Стъпка 7:
Добавете няколко лъжици от пестото, налейте малко от водата от варенето на пастата и разбъркайте добре. 

Стъпка 8:
Разпределете пастата в чинии за сервиране и всяка порция гарнирайте с хрупкавите тиквички. Поръсете с прясно настърган пармезан и поднесете веднага. 

Продукти

50 г - листа босилек

100 мл - зехтин

30 г - орехови ядки

3-4 скилидки - чесън

45 г - пармезан

1 с.л. - лимонова кора

2-3 с.л. - лимонов сок

сол - на вкус

 

За тиквичките:

1-2 дребни - тиквички

2 с.л. - брашно

1 с.л. - галета панко

3 с.л. - зехтин

сол и черен пипер - на вкус