Гответе с AEG

Гответе с AEG

Панирани жълтъци

Научете как да приготвите тази нестандартна, но много лесна и вкусна рецепта.

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: В тенджера налейте вода, сложете сондата и загрейте водата до 64 градуса.

Стъпка 2: Внимателно пуснете яйцата във водата и настройте таймера на 1 час.

Стъпка 3: Сварените яйца извадете в купа с ледена вода и оставете за 20 минути, докато се охладят напълно.

Стъпка 4: В купа сложете галетата и овкусете със сол и черен пипер.

Стъпка 5: Счупете едно яйце, отделете белтъка, а жълтъка сложете в галетата. По същия начин отделeте всички жълтъци и покрийте с галетата.

Стъпка 6: Приберете в хладилник за 15 минути, за да стегне панировката.

Стъпка 7: Загрейте олиото в дълбок съд, като не препълвате с олио, за да не прелее по време за готвенето.

Стъпка 8: Пържете по 2-3 жълтъка едновременно за около 45-60 секунди. Извадете върху покрита с домакинска хартия чиния.

Стъпка 9: Сервирайте с филийки много тънко нарязан хляб, салата Фелд, чушки и лук.

Продукти

• 8 яйца

• 50 г. галета Панко

• Сол

• Черен пипер

• Олио за пържене

 

ЗА СЕРВИРАНЕ:

• Хляб

• Салата Фелд

• Сол на люспи Maldon или Fleur de sel

• Нарязани на кубчета жълта и червена чушка

• Ситно нарязан червен лук