Гответе с AEG
Фритата с кейл и картофи
Свежа и лесна рецепта от GoodLife, която да ни потопи в аромата и вкуса на домашните ястия
Насоки за приготвяне
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 4-6
Стъпка 1:
Счупете яйцата в купа, сложете сол и черен пипер на вкус и разбийте.
Стъпка 2:
Пуснете фурната, изберете в менюто Помощ при готвене/Гарнитури на фурна/Ястия на фурна/Зеленчуков огретен.
Стъпка 3:
Загрейте тиган на средно силен огън, добавете зехтина и маслото, и сотирайте кейла и пресния лук за 2-3 минути. Добавете нарязаните картофи и пресния джоджен, разбъркайте, гответе около минута и добавете разбитите яйца. Гответе за 2-3 минути, докато по края яйцата стегнат.
Стъпка 4:
Добавете сиренето гравиера и сложете във фурната.
Гответе 20 минути.
Стъпка 5:
Извадете фритата, поръсете с пресен джоджен и прясно настърган черен пипер.
Ястието може да се консумира веднага или охладено.
Продукти
1 с.л. зехтин
30 г масло
3 стръка нарязан на колелца пресен лук
½ връзка пресен джоджен, нарязан на ситно
150 г сварени картофи, нарязани на филийки
50 г нарязан кейл
8 яйца
½ ч.л. лют пипер
100 г настърганo сирене гравиера или пармезан
сол и черен пипер на вкус