Гответе с AEG
Патешки гърди с портокалов сос
Научете как да приготвите това лесно, изискано и много вкусно ястие
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: Овкусете месото
Овкусете патешкото със сол и черен пипер. Сложете в плик за вакуумиране и пуснете вътре 2 клонки прясна мащерка. Добавете зехтина и запечатайте.
Стъпка 2: Ползвайте функция sous vide и сгответе месото
Сложете плика във фурната, изберете функция sous vide, настройте градусите на 55 и гответе 2 часа.
Стъпка 3: Бланширайте портокаловата кора
Настържете на ивици портокаловата кора, изцедете сока от портокала и оставете настрана. В малка касерола налейте студена вода и сложете портокаловата кора. Кипнете, отцедете и ги отново ги сложете в касеролата със студена вода. Повторете стъпката 3 пъти.
Стъпка 4: Пригответе портокаловия сос
В касерола сложете захарта и я оставете да се карамелизира, налейте оцета и разбъркайте. Прибавете сос Жу и портокаловия сок, оставете да ври 10 минути на средно-силен огън, докато се редуцира наполовина. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете съда от котлона, добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Накрая сложете бланшираната портокалова кора.
Стъпка 5: Запържете кожата до хрупкавост
Извадете месото от плика, направете разрези в кожата и сложете студен тиган. Изпържете, докато мазнината се разтопи и кожата стане хрупкава. обърнете месото, добавете маслото и обливайте патешкото, докато готвите. Оставете месото да отпочине за 5 минути преди да сервирате.
Стъпка 6: Поднесете патешкото с глазирани моркови
Поднесете патешкото разрязано на две с карамелизиран портокал, глазирани моркови, стафиди и залейте с портокаловия сос. Добавете пресни билки.
Продукти
•Патешки гърди - 2 броя
•Зехтин - 2 супени лъжици
•Сол на люспи - на вкус
•Черен пипер - на вкус
•Зехтин - 2 супени лъжици
•Прясна мащерка - 2 клонки
ЗА ПОРТОКАЛОВИЯ СОС:
•Портокал - 1 брой
•Захар - 2 чаени лъжички
•Винен оцет - 1 супена лъжица
•Сос Жу - 250 мл
•Масло - 30 грама
•Сол - На вкус