Гответе с AEG
Фрикадели
Вижте как да приготвите тази лесна и вкусна рецепта за цялото семейство!
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: В купа смесете млякото и галетата и оставете да престои 10 минути. Добавете каймата, солта, кимиона, пипера и канелата. Сложете яйцето и разбъркайте добре.
Стъпка 2: От сместа оформете 12 топки, по около 60 г всяка, които подредете в за печене.
Стъпка 3: Сложете тавата на ниво 2 във фурната, поставете термосондата в средата на едно от кюфтенцата и гответе на ниска влажност при 180 градуса, докато температурата в средата на кюфтенцето достигне 75 градуса.
Стъпка 4: В касерола налейте зехтина и гответе нарязания на кубчета лук за 4-5 минути до омекване. Добавете чесъна, гответе още 30 секунди и сложете доматите от консерва. Оставете сместа да заври, овкусете със сол и черен пипер, добавете лютия пипер, соса Табаско и захарта и оставете да къкри 8-10 минути, като разбърквате периодично.
Стъпка 5: Към соса добавете нарязаните на кубчета пресни домати и ситно нарязания магданоз, разбъркайте и гответе още 5 минути.
Стъпка 6: Сервирайте кюфтенцата върху доматения сос и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Продукти
· Прясно мляко - 150 мл
· Галета - 100 г
· Мляно телешко месо - 200 г
· Мляно сивнско месо - 200 г
· Сол - 1 ч.л.
· Черен пипер - 1 ч.л.
· Лют червен пипер - 1/2 ч.л.
· Млян кимион - 1/2 ч.л.
· Канела - 1/2 ч.л.
· Яйца - 1 брой