Кифлички на пара

Кифлички на пара

Кифлички на пара

Перфектни кифлички на пара със златиста коричка – пресни и свежи като от любимата пекарна. Страхотна рецепта за сутрините през уикенда, когато заслужавате нещо повече.

Рецепта за 8 кифлички
Време за готвене: 2ч. (включително и времето за втасване)

Съставки

Кифлички
4 гр. прясна мая
170 гр. хладка вода
250 гр. брашно
4 гр. бакпулвер
4 гр. сол

Приготвяне

  • Поставете маята в блендер. Залейте с топла вода, разбъркайте, за да се смеси добре и оставете да престои.
  • Пресейте брашното, бакпулвера и солта в съда на блендера или в голяма купа.
  • Смесете течността с брашното и омесете на ниска скорост за 1 минута, след това 3-4 минути на средна скорост, докато тестото стане гладко. Ако нямате блендер, омесете тестото върху леко обрашнен плот за 10-15 минути.
  • Поставете тестото в леко намаслена купа и покрийте с фолио. Оставете да втаса, докато удвои размера си.
  • Загрейте предварително фурната до 180°C/200°C на вентилатор и пригответе тавичка, покрита с хартия за печене.
  • Върнете се към тестото и го разделете на порции по 40 гр. Оформете кифлички, поставете ги в приготвената тава и ги оставете да втасат за 20-30 минути.
  • Печете около 8 минути (с помощта на пара), докато кифличките станат златисти и пухкави.

knifes on cutting board

Discover more with AEG