Голямото разнообразие от полезни настройки и програми, с които разполага Вашата фурна AEG ще направят приготвянето на храна приятно и лесно занимание. Разгледайте списъка по-долу и научете повече за различните функции и символи – за да Ви помогнат да използвате максимално функционалностите на уреда Ви.
Фурните AEG разполагат с различни настройки и програми. Имената на функциите и символите може да се различават при някои модели. Моля, проверете кои функции и символи се отнасят за Вашия уред.
Ежедневно готвене
Разгледайте кои са най-често използваните функции за готвене и открийте полезни препоръки относно употребата на всяка настойка, за да си осигурите оптимални резултати.
Конвенционално готвене (горно и долно нагряване) За ежедневно готвене на едно ниво. Подходящо за всякакви ястия - от гювечи до печива. Препоръчителна употреба:
| |
За истински кулинарни любители За ежедневно готвене, което позволява разполагане на съдове до 3 нива едновременно. Вентилаторът разпределя горещия въздух за равномерно приготвяне на храната, без смесване на аромата. Препоръчителна употреба:
| |
Вентилатор Получете леки и пухкави резултати при печене на едно ниво. Добър за сладкиши, киш, бисквити и сладки печива. Спестява енергия чрез използване на остатъчна топлина. Препоръчителна употреба:
| |
Долен реотан За създаване на равномерно изпечена храна отдолу. Подходяща за пици или пайове, както и за запичане на торти или кишове. Препоръчителна употреба:
| |
Грил За равномерно изпичане на зеленчуци и месо. Подходяща и за препичане на хляб. Препоръчителна употреба:
| |
Турбо грил За печене на по-големи парчета месо, като осигурява крехки резултати и хрупкава повърхност. Използването на комбинация от горещ въздух и нагряване от горния реотан препича храната равномерно от всяка страна. Препоръчителна употреба:
| |
Гратиниране/образуване на коричка За запичане на горната част на гювечета, лазаня или картофен огретен, като създава хрупкава повърхност и кремообразна текстура.Препоръчителна употреба:
|
Готвене на пара
Парата може да издигне кулинарните Ви произведения на следващо ниво – запазвайки крехкостта и влагата в ястията – от меса и печива до кремове и рецепти за бавно готвене. Ако вашата фурна има функции за пара, научете как да ги използвате максимално ефективно.
Steamify® За ежедневно готвене на пара. Фурната регулира нивото на парата автоматично въз основа на избраната температура, като запазва хранителните вещества и подобрява вкуса на ястията. Препоръчителна употреба:
| |
Влажност Постигнете крехко и сочно месо и хрупкава, лъскава коричка върху хляба или любимите Ви печива, като използвате комбинация от горещ въздух и пара. В зависимост от модела на Вашата фурна, може да имате до четири нива на влажност, с които да готвите. Има 4 налични нива за влажност:
Научете повече за това как да готвите на пара. | |
Претопляне на пара Внимателно претопляйте храната за най-добър вкус и текстура. Подходящо за претопляне на храна и освежаване на хляб или печива. Използването на пара за претопляне предотвратява изсъхването на повърхността на храната. Препоръчителна употреба:
| |
SteamBake / True Fan PLUS Равномерно изпечете хляба за мека вътрешност и хрупкава повърхност, като използвате периодични изблици на пара. Подходящ за всякакъв вид тесто за хляб. | |
Печене на хляб Изпечете равномерно хляба за мека сърцевина и хрупкава повърхност, като от време на време пускате пара. Подходящо за всякакъв вид тесто за хляб. Научете повече за това как да печете хляб на пара. | |
Кисело мляко Постигнете кремообразно, плътно домашно кисело мляко. Препоръчителна употреба:
| |
Sous Vide Приготвяйте храната при точно определена температура във вакуумно затворени торби, за да получите най-добрия вкус и текстура за зеленчуци, риба или месо. Научете повече за това как да готвите със Sous Vide . |
Приготвяне
Вашата фурна може да се предлага с няколко удобни функции, осигурени, за да рационализират приготвянето на храната, доколкото е възможно. Размразяването на храна никога не е било по-бързо и по-лесно. Затоплете чиниите преди сервиране, за да създадете преживяване като на ресторант у дома. Поддържайте храната топла, докато все още приготвяте останалите или ако трябва да отложите приготвянето на храната.
Размразяване Внимателно размразете замразената храна, за да получите най-добрия вкус при готвене. Вентилаторът на фурната разпределя равномерно въздуха, намалявайки времето за размразяване наполовина в сравнение с оставянето на храна навън върху плота. Препоръчителна употреба:
| |
Поддържане на топлината Поддържайте сготвената храна топла и готова за консумация. Фурната поддържа равномерна температура, така че храната да не се препича, а да остане топла. | |
Затопляне на съдове Внимателно затоплете чиниите преди сервиране. Препоръчителна употреба:
|
Специални
Вашата фурна може да се предлага с функции, които ви позволяват да правите определени специалитети у дома. Можете лесно да приготвите пица с качество за пицария, да консервирате плодове и зеленчуци, да ускорите втасването на тестото и да готвите бавно, като използвате специалните функции на своя уред.
Пица Равномерно изпечено тесто с хрупкава коричка. Добър за пица, киш, тарт или пай. Препоръчителна употреба:
| |
Консервирайте Консервирайте сочни плодове и зеленчуци при ниска температура. Препоръчителна употреба:
| |
Бавно готвене Гответе храна на ниска температура за по-дълго време, за да запазите хранителните вещества и да получите крехки и вкусни ястия. Добър за зеленчукова яхния или телешки брискет. | |
Втасване на тестото Помага на тестото да втаса с постоянна топлина и влажност преди печене. Можете да използвате по-малко количество мая, за да постигнете добри резултати в рамките на 1-2 часа, в зависимост от съставките на тестото. Препоръчителна употреба:
|
За повече информация относно вашия конкретен модел фурна проверете ръководството за употреба.